Tuesday, June 2, 2009

mak masuk hospital serdang...***

ni masa ni baru lepas operation "stapler hammaeoride"


23hb may 2009 - mak aku di'admit'kan ke wad 2 hari lebih awal utk buat stapler hammaoeride. nak klip tempat pembuangan air besarnya..buasir ler...so , aku yang antar mak aku pagi ngan anak aku yang sulung. pagi gak la aku kejut anak aku tu. yang no 2 aku antar ke rumah babysitter sementara. aku teman mak aku kat hospital sampai adik- adik aku datang. then , aku balik..diaorg pulak teman mak aku..



24hb may 2009 - 2nd day mak aku kat hospital. tapi ari ni aku datang lambat sikit. ye la , nak mengemas rumah lagi , nak menyiapkan anak aku lagi , nak memasak lagi...pendek kata kat rumah, aku macam jadi 'bionic women'....mcm lipas kudung...hehehehhe..takpe sementara masih muda..so , tup tap tup tap , dalam pukul 2.00 aku bertolak dan sampai kat sana lebih kurang dalam pukul 2.30 petang. sian mak aku sorang2 kat hospital. ye la, nak buat mcm mana kan...



25hb may 2009 - pepagi lagi aku dh sampai kat hospital...rasanya dlm kul 8.00 kot.anak aku , dua dua aku antar umah babysitter...takkan nak bawak kot sebab ari ni mak aku kena buat operation tu. so, pagi tu aku sampai , and tggulah agen yang jual stapler tu. sebab kena bayar kat dia. pihak hospital kata , diaorg memang takde simpan benda tu, kena order. sampai je dia, tetiba aku kena bayar 1800.00. terkezut beruk aku dibuatnya..ye la, mula2 kata dlm 1350 je , kat tangan aku ada 1700. aku call hubby aku,tanya mcm mana..dia kata teruskan aje...duit selebihnya,nanti dia cari...

10.45 am - setelah bersetuju , mak aku pun ditolak masuk ke bilik operation.berdebar jugaklah rasa hati ni. sape tak sayang mak sendiri..pulak tu mak aku tak pernah buat sebarang operation...takut pun ada.takut anything happen to her. lebih kurang 3 jam aku ngan adik2 aku tunggu depan bilik operation tu. risau tu...bila la nak keluar...at last , mak aku keluar jugak akhirnya..


2.00 pm - kitaorg jumpa mak kat wad.aku tgk dia menahan kesakitan sbb baru lepas buat operation. pulak tu kesan ubat bius tu dah hilang , jadi dia terasa sakit la.aku ngan adik beradik yang lain pun taknak kacau dia lama2. malam tu , adik aku yang perempuan teman mak kat hospital, jaga dia.nak harapkan sape lagi , ye tak..sekarang ni , alhamdullilah , mak aku dh keluar hospital dan berehat kat rumahnya. aku doakan semoga mama cepat sembuh dan sihat selalu...


SALAM SAYANG DARI ALONG SEKELUARGA - DIANA , JOHAN , DANIAL , JAFIN

3 comments:

Softtouch [Hanim] said...

moga mak diana cepat sembuh seperti sediakala..mak muza pun br lepas operation ari tu..lepas raya cina..operate lutut

Mr. Janggel said...

Semoga antie aku ni cepat sembuh....

Farasela said...

sian mak diana...moga mak diana cepat baik ye...jg mak ye...take care...

abang & adik

abang & adik
my two litlle heroes..

danial with papa

danial with papa

on a car riding to the moon...

on a car riding to the moon...

kat KENNY ROGER'S

kat KENNY ROGER'S

abang tgh pegang adik....

abang tgh pegang adik....
danial & jafin - dj

happy time

happy time
nanajoe family

DIANA & JOHAN

DIANA & JOHAN
the loving couple

1 week old....baru maa...

1 week old....baru maa...

kat jeti

kat jeti
persatuan nelayan tmn bukit kuchai...yoyo oo aje..

posing tak hengat

posing tak hengat

jafin 2nd besday kt secret recipes

jafin 2nd besday kt secret recipes
hepi besday sayang...

besday papa yg ke -29

besday papa yg ke -29
papa with jafin