bahan - bahan :
- 1 cawan bubur chaca kering
- 500ml santan
- 2/3 cawan gula pasir / secukup rasa
- 2 helai daun pandan
- 2 biji keledek sederhana besar - dibuang kulit & dipotong kecil
- secubit garam
cara memasak :
- Basuh bubur chaca & rebus dengan air hingga lembut. Toskan & ketepikan
- Dalam periuk , masukkan ubi dan santan dan masak dengan api perlahan
- Masukkan gula dan secubit garam dan biar mendidih hingga ubi lembut
- Masukkan bubur chaca tadi dan masak sebentar hingga mesra
- Tutupkan api. dan hidangkan panas atau pun sejuk pun best.
and thanks to ummi ...selamat mencuba..
3 comments:
rajinnye diana nie..dah lama mzua xmasak2 nie..rindu plak
hehehehe....masak biasa2 je..muza kan tgh naik bot.kang masak, abis semua berterabur.hehehehehehe...
salam...lama dah tak makan buboq cacha nih...
Post a Comment